فیلترپرس ها از همان ابتدا برای جدا کردن مایع و جامدات معلق در دوغاب طراحی و تولید شدند. امروزه نیز با گسترش علم و فناوری این سیستم توانسته به بالاترین بازدهی خود برسد. اما در حالت کلی اگر بخواهیم توضیح دهیم، باید گفت که روش کار فیلتر پرس از زمان پیدایش یکسان بوده و می باشد.
نحوه کار فیلتر پرس بر اساس وارد کردن فشار به صفحات پارچه ای می باشد. در طی اعمال این فشار پارچه مورد استفاده در صفحات، جامدات را در خود حبس کرده و مایع را از منافذ خود عبور دهند. نحوه اعمال فشار یکی از برجسته ترین طبقه بندی ها را برای فیلترفشاری ایجاد کرده.
این دسته بندی شامل فشار دستی و فشار هیدرولیکی می باشد که در ادامه مطلب به صورت کامل به هر دسته بندی و مزایا و معایبشان اشاره گردیده. همچنین در ادامه تمامی ریز نکات این محصول را برای افزایش کارایی آن برایتان ارائه کرده ایم. فلذا آشنایی کامل نحوه کار با فیلتر پرس را نیز می توانید به سادگی کسب کنید. علاوه بر موضوعات گفته شده، بهترین نکات انتخاب و خرید فیلتر فشاری بررسی گردیده. فیلتر پرس یکی از قدیمیترین و مورد اطمینانترین تجهیزات آبگیری است.
برای تصفیه فاضلاب در صنایع و کاربردهای مختلف استفاده میشود. فیلتر فشاری با جداسازی مواد جامد از مایعات، حذف ناخالصیها و مواد معلق از دوغاب صنایع مختلف و فاضلابهای صنعتی کار میکند. این امر به مدیران کارخانه امکان میدهد تا هنگام بازگرداندن آب تمیز به سیستم خود، زبالهها را به راحتی کنترل و دفع نمایند.
فیلتر پرس چیست؟
فیلتر پرس مایعات و جامدات را از هم جدا میکند. در ابتدا دوغاب به داخل فیلتر پرس پمپ میشود و سپس تحت فشار آبگیری میشود. در واقع فیلتر فشاری مایعات و مواد جامد را با استفاده از فیلتراسیون فشاری از طریق یک فیلتر جدا میکند.
به طور خلاصه می توان گفت با بازگشت آب پاک که فیلترپرسها برمیگرداند، مدیران کارخانهها میتوانند آب آن را به شهرداریهای محلی، حوضههای آبریز تخلیه کرده یا از این آب در سیستمهای حلقه بسته خود استفاده کنند و فرآیندهای بسیار کارآمد ایجاد نمایند.
تاریخچه فیلتر پرس
منشأ فیلتر پرس به اواسط قرن نوزدهم در انگلستان برمیگردد، جایی که از یک شکل ابتدایی پرس برای بدست آوردن روغن نباتی از دانهها استفاده میشد. با این وجود، در اواسط قرن بیستم بود که مهندسان توانستند اولین فیلتر پرس اتوماتیک از نوع افقی جهان را توسعه دهند.
این تاریخچه طولانی پیشرفت، باعث شده است که فیلترهای فشاری امروزی در مقایسه با نمونههای اولیه به میزان قابل توجهی کم انرژی تر و هزینههای نگهداری کمتر را بدست آورند.
به طوری که کل هزینه فیلتراسیون عملیاتی برای یک فیلتر پرس به راحتی میتواند یک ششم هزینهای باشد که برای یک بلت پرس (belt press) یا سانتریفیوژ (centrifuge) در نظر گرفته می شود.
ساختمان فیلتر پرس
ساختمان فیلتر پرس دقیقا شامل مواردی است که در طراحی سیستم مورد نظر قرار می گیرد. اما به صورت عمومی ساختمان فیلتر پرس دارای بخش های زیر است:
- قاب و صفحات فیلتر
- لوله کشی و شیرآلات
- شاسی دستگاه
- لوازم برقی و هیدرولیگی دستگاه
راهبری فیلتر پرس
- عملیات استخراج و جمع آوری در معادن
- استفاده در صنایع مختلف شیمیایی
- تولید مواد غذایی و آشامیدنی
- سنگ بری
فیلتر پرس چگونه کار میکند؟
در طول چرخه پر شدن، دوغاب به داخل فیلتر پرس پمپ میشود و بطور مساوی بین صفحات توزیع میشود. مواد جامد روی پارچه فیلتر جمع میشوند و کیک فیلتر را در حجم خالی صفحه میسازند. فیلتریت یا آب تمیز از طریق شیر ها از صفحات فیلتر خارج میشود و آب تمیز را از کنار صفحات تخلیه میکند.
بنابراین اولین مرحله از این روند را باید مرحله پر شدن دستگاه نام نهاد ولی از طرفی چون پس از این مرحله فعالیت دستگاه شروع می شود، فلذا آن را یک مرحله جداگانه در نظر نمی گیریم. این بخش را در مرحله تغذیه و فیلتراسیون جای می دهیم. با توجه به این گفته ها پرس فیلتر یک روش فیلتراسیون فشاری کامل محسوب می شود.
با فشار آوردن پمپ تغذیه فیلتر پرس، مواد جامد درون محفظهها ساخته میشوند تا زمانی که کاملاً از مواد جامد پر شوند. کیک را تشکیل میدهد. کیکهای فیلتر، با پر شدن صفحات آزاد میشوند و چرخه کامل میشود. اغلب این آزاد شدن صفحات در سیستم هایی با ظرفیت پایین به صورت دستی صورت می گیرد.
همچنین، در بسیاری از فیلتر پرس ها با ظرفیت بالاتر، از سیستم اتوماتیک صفحهای که سرعت چرخه را افزایش میدهد، استفاده میشود.
شرکت پارساب در موارد خاص فیلترپرسهای خود را برای کارکرد کاملاً خودکار و 24 ساعته در یک محیط سخت مانند معادن یا کارخانههای تولید مواد شیمیایی برای تصفیه فاضلاب طراحی میکند.
اکنون در ادامه مطلب نحوه عملکرد فیلتر پرس را به صورت مرحله ای بررسی می کنیم. بعد از خواهید توانست مدت زمان هر چرخه از سیستم را برآورد کنید.
محصولات مرتبط: دستگاه آبگیر لجن
بسته شدن صفحات فیلتر
اولین مرحله از چرخه فیلتراسیون فشار دادن همه صفحات فیلتر به یکدیگر در یک جهت است. صفحات فیلتر باید با فشار هیدرولیک بالا، از طریق یک پمپ هیدرولیکی تحت فشار قرار گیرند تا از نشتی بین صفحات در طی فرآیند فیلتراسیون جلوگیری شود.
تغذیه و فیلتراسیون
مرحله بعدی تغذیه سیستم فیلترپرس از طریق لولههای ورودی به فضای بین صفحات فیلتر محل جداسازی جامد و مایع است. پارچه فیلتر ذرات جامد را نگه داشته و اجازه میدهد تا آب شفاف از طریق منافذ عبور کند.
آب زلال بر روی صفحات فیلتر شده به کانالهای ایجاد شده هدایت میشود و از دستگاه فیلتر پرس خارج میشود، یعنی کیک فیلتر بین پارچههای فیلتر متصل شده به اطراف صفحات فیلتر قرار دارد.
به دلیل تجمع مداوم مواد جامد روی سطح پارچه فیلتر، مقاومتی ایجاد میشود که نفوذ مولکولهای آب بین ذرات را محدود میکند. بنابراین، پمپهای تغذیه با حداکثر دبی در ابتدای چرخه و حداقل جریان در پایان تغذیه میکنند.
تکنیکهای تغذیه
روشهای مختلفی برای تغذیه فیلتر پرس وجود دارد و برای فهمیدن کارآمدترین روش برای برنامه شما نیاز به آزمایش دارید. به عنوان مثال، برخی از اپراتورها در آغاز چرخه (مرحله پر کردن) با پمپ گریز از مرکز کار میکنند و در آنجا با فشار زیاد تغذیه میکنند و در پایان چرخه به پمپ پیستونی منتقل میشوند. تغذیه مناسب فیلتر پرس برای عملکرد فیلتراسیون بسیار مهم است.
باز شدن صفحات فیلتر
پس از ساخت کیک فیلتر و رسیدن به حداکثر فشار تغذیه پمپ، واحد هیدرولیک سیلندر را آزاد کرده و صفحات فیلتر برای تخلیه کیک باز میشوند. بسته به دوغابی که باید فیلتر شود، کیک فیلتر کم و بیش روی پارچه فیلتر میچسبد. البته این چسبندگی به صورت بالقوه به میزان تمیزی پارچه فیلتر فشاری مربوط می باشد. حالت ایده آل این است که کیک فیلتر به دلیل جاذبه در حالی که صفحات از یکدیگر جدا میشوند، خود به خود آزاد گردد (که میتواند به صورت خودکار یا دستی انجام شود).
عملکرد اتوماتیک صفحات
به محض پر شدن محفظههای فیلتر پرس، چرخه فیلتراسیون آن کامل شده و دستگاه کیکهای فیلتر را آزاد میکند. این کیک ها به راحتی تخلیه میشوند و به شما امکان میدهند دوغاب خود را با بازده بالا فیلتر کنید. در فیلترپرسها، ممکن است از سیستم تخلیه اتوماتیک صفحات برای کمک به تسریع در حذف کیک و زمان چرخه استفاده شود. در محیطهای سخت تر که به کار مداوم نیاز است (مانند فرآیندهای استخراج یا کارخانجات تولید مواد شیمیایی) برای کنترل کارهای 24 ساعته یک طرح فیلتر پرس کاملاً اتوماتیک مورد نیاز است.
چرخه بعدی
پس از آزاد شدن تمام کیک ها، فیلتر پرس باید بتواند تمام صفحات فیلتر خود را از طریق سیلندر هیدرولیک دوباره ببندد و چرخه بعدی را شروع کند. همچنین برای اندازه گیری زمان مورد نیاز از این مرحله آخر برای محاسبه زمان هر چرخه از فیلتر فشاری را مورد بررسی قرار می دهند. به عبارت دیگر، این مرحله شامل عملیات خاصی نیست!!!
کاربردهای فیلتر پرس
به نظر برخی از کارشناسان تفاوت در اجرای عملیات فیلترفشاری باعث ایجاد کاربردهای فراوان آن در صنایع مختلف شد. اما از آنجایی که سبکهای مختلف فیلتر پرسها متفاوت عمل میکنند، با این حال همه آنها تحت اصول مشابهی کار میکنند. دوغابهای آب مخلوط شده با جامدات با استفاده از پمپ تغذیه به داخل فیلتر فشاری پمپ میشوند. وقتی وارد فیلترپرس شد، فشار (غالباً از طریق پمپ گریز از مرکز یا دستگاه مشابه) دوغاب را از طریق محفظههای ساخته شده از صفحات فیلتر هل میدهد. این باعث پاک شدن ناخالصیهای موجود در آب میشود زیرا “کیکهای فیلتر” که از مواد جامد روی پارچههای دستگاه تشکیل شده اند این عمل فیلترینگ را انجام می دهند.
صنایعی مرتبط با فیلتر فشاری
بسیاری از صنایع از فیلتر پرس برای جداسازی مایع و جامد استفاده میکنند، از جمله:
- فرآوری مواد غذایی و آشامیدنی
- ساخت مواد شیمیایی
- معدن
- تولید برق
- مصالح
- تولید آسفالت و سیمان
- کارخانههای تولید فولاد
- پکیجهای فاضلاب
فیلتر پرس نوعی تجهیزات فیلتراسیون و جداسازی است که معمولاً در معدن، لجن، مواد غذایی و سایر صنایع استفاده میشود. از اوایل قرن 18 به طور گسترده در صنایع شیمیایی، داروسازی، متالورژی، مواد رنگزا، مواد غذایی، آبجوسازی، سرامیک، حفاظت از محیط زیست و سایر صنایع استفاده میشد.
تجهیزات فیلتر پرس
تجهیزات کمکی فیلتر پرس را میتوان تقریباً به 4 نوع تقسیم کرد:
- پمپ تغذیه
- اتصال خط لوله فیلترهای فشاری
- دستگاه جمعآوری فیلتر
- دستگاه کلکسیون کیک فیلتر
معمولاً فیلتر پرس باید با پمپ تغذیه پشتیبانی ترکیب شود. بنابراین عمده تمرکز ما در این بخش بر رویی این تجهیز خواهد بود که چند نوع پمپ تغذیه وجود دارد؟ چگونه پمپ تغذیه منطبق برای فیلتراسیون را انتخاب کنیم و چه اقدامات احتیاطی برای انتخاب پمپ فیلتر پرس وجود دارد؟
پمپ فیلتر فشاری
در ادامه نحوه انتخاب پمپ تغذیه فیلتر پرس را فرا خواهیم گرفت:
به پمپ تغذیه فیلترهای فشاری “پمپ فیلتر پرس” نیز میگویند. رایجترین پمپهای تغذیه عبارتند از:
- پمپ سانتریفیوژ
- پمپ اسکرو
- پمپ ریشه
- پمپ دیافراگم
- پمپ پلانجر و غیره
در حال حاضر پمپهای گریز از مرکز بیشترین کاربرد را در صنعت دارند که از جمله آنها میتوان به پمپهای معمولی، پمپهای فولادی ضد زنگ، پمپهای گل و لای، پمپهای دوغاب، پمپهای پلاستیکی مقاوم در برابر خوردگی و… اشاره کرد.
محصولات مرتبط: پکیج تصفیه فاضلاب
نحوه انتخاب پمپ تغذیه مناسب
هنگام انتخاب پمپ منطبق برای فیلتر پرس، قبل از هر چیز، لازم است که ناحیه فیلتراسیون مورد استفاده در شرایط کاری مانند 50 متر مربع، 100 متر مربع، 200 متر مربع، 250 متر مربع، 300 متر مربع و غیره را بدانید.
در حال حاضر مبنای اصلی تولیدکنندگان پمپ فیلتر پرس، به ناحیه فیلتراسیون دستگاه است. سازندگان پمپ میتوانند اندازه پمپ، خروجی، قطر ورودی و اندازه موتور مورد نیاز را با توجه به ناحیه فیلتر ارائه شده توسط مشتری مطابقت دهند.
دوم با توجه به دوغابهایی که باید تحویل داده شود. پس از تعیین نوع پمپ تغذیه توسط سازندگان پمپ، مشتریان باید غلظت و نسبت متوسط دوغاب تحویلی را ارائه دهند، سازندگان مواد پمپ تغذیه را با توجه به پارامترها تعیین میکنند.
سوم، جنس پمپهای تغذیه عبارتند از چدن، آلیاژ معمولی، آلیاژ کروم بالا و فولاد ضد زنگ و مواد دیگر.
در حال حاضر، اگر دوغاب مخصوصاً خورنده نباشد، پمپ فیلتر پرس با آلیاژ کروم بالا بهترین پمپ موجود در بازار است. این نوع مواد دارای مقاومت در برابر سایش و مقاومت در برابر خوردگی است. و عمر مفید بسیار طولانی تر از پمپ چدن و پمپ آلیاژی معمولی است و قیمت آن بسیار ارزان تر از مواد فولادی ضد زنگ است.
مزایای فیلتر پرس
فیلتر پرسها با فشار دادن لجن در محفظههای بسته، بالاترین راندمان جداسازی را در بین تمام تکنیکهای جداسازی مکانیکی به دست میآورند. برای این کار، بهترین الیاف فیلتر ممکن است برای تضمین جداسازی بهینه محصول استفاده شود. بنابراین، این روش ترجیحا برای صنایعی است که بر حداکثر خلوص فیلتر یا کمترین رطوبت باقیمانده در کیک تمرکز میکنند.
هم استخراج ماده جامد (“کیک فیلتر”) و هم خالص سازی محصول اصلی ممکن است مهم باشد. محتوای مایع یا محتوای آب در کیک فیلتر به خواص فیزیکی و شیمیایی سوسپانسیون و همچنین به فشار نهایی پمپ تغذیه در پایان سیکل فیلتراسیون بستگی دارد.
مزیت های فیلتر فشاری
- حداکثر راندمان جداسازی: کیک خشک، مایع خالص
- تنها روش جداسازی مکانیکی برای ترکیب فیلتراسیون، شستشوی کیک و خشک کردن کیک در یک دستگاه
- بدون محدودیت فنی در مورد ماده قابل فیلتر
- تمام قطعات در تماس با دوغاب میتوانند از مواد مصنوعی ساخته شوند و بسیار مقاوم در برابر خوردگی هستند.
- تکنولوژی قوی با طول عمر بیشتر فیلتر پرس
- امکان بهره مندی از گزینههای مختلف در نمونه تمام اتوماتیک
فیلتر پرس صفحه و قاب چیست؟
فیلتر پرسهای قاب و صفحهای سالهاست که مورد استفاده قرار میگرفتهاند و قبل از فیلترهای فشاری رایج در حال حاضر (صفحات فرو رفته)، استفاده از این مدل مرسوم بوده است به نحوی که امروزه با شنیدن اصطلاح “فیلتر پرس” بیشتر مردم به آن فکر میکنند. اگرچه فیلترهای فشاری با صفحات فرورفته در حال حاضر بیشتر رایج هستند، فیلترپرسهای با قاب و صفحه با کاربردهای خاصی دارای مزایایی است و هنوز هم امروزه مورد استفاده قرار میگیرد.
نمای کلی طراحی فیلتر پرس قاب و صفحه
طراحی قاب و صفحه از یک صفحه صاف و جامد (معروف به “صفحه فلاش”) استفاده میکند که توسط یک پارچه فیلتر پرس پوشانده شده است و یک قاب توخالی بین هر صفحه وجود دارد. یک اسکلت فلزی صفحات فیلتر را به هم نگه میدارد و محفظهای ایجاد میکند که توسط صفحه فلاش در هر طرف یک قاب تشکیل میشود. کیک فیلتر در داخل قاب جمع میشود. از لحاظ تاریخی، صفحات از چوب یا چدن ساخته میشدند. امروزه رایجترین ماده پلی پروپیلن است.
اصول طراحی فیلتر پرس
اصولاً طراحی فیلتر پرس بر اساس میزان دوغاب و مواد جامد، میزان آبگیری و نوع دوغاب است. پارساب تجربه زیادی در زمینه تولید دستگاههای جداسازی مایع و جامد دارد و طیف گستردهای از انواع فیلتر پرس و ظرفیت را متناسب با نیازهای خاص برای آبگیری ارائه میدهد.
برای گرفتن بهترین عملکرد از فیلتر پرس، پارچه فیلتر باید به طور خاص برای کاربرد شما و انواع جامداتی که فیلتر میکنید، طراحی شود.
موارد دیگری نیز میتواند متناسب با نیازهای شما تنظیم شود:
- طراحی ماشین
- ظرفیت فیلتراسیون
- اندازه صفحه و تعداد قاب ها
طراحی سیستم های تکمیل کننده فیلتر پرس
علاوه بر این، میتوانید از سیستمهای اضافی مانند سیستمهای شستشوی پارچه، سینیهای قطره گیر و محافظهای کیک برای افزایش بیشتر عملکرد پرس فیلتر استفاده کنید. در نهایت، هر فیلتر پرس باید بر اساس حجم و نوع دوغاب مورد انتظار طراحی شود.
فیلتر پرسها را میتوان در طیف وسیعی از اندازهها، از سایز کوچک در مقیاس آزمایشگاهی، گرفته تا ظرفیت بسیار بیشتر، مانند صفحات 1500× 1500 میلی متر هستند، ساخت.
فیلتر پرس صفحه و قاب چگونه کار میکند؟
دوغاب به سوراخ گوشهای پمپ میشود و به روی هر قاب جریان مییابد و اجازه میدهد ذرات جامد روی پارچههای فیلتر جمع شوند. مایع صاف شده باقیمانده (همچنین به عنوان فیلتریت شناخته میشود) سپس به یک درگاه زهکشی در صفحه فلاش و به سوراخ گوشهای که برای تغذیه دوغاب استفاده نمیشود حرکت میکند. سپس فیلتریت به سمت لوله تخلیه میرود و به مرحله بعدی فرآیند هدایت می گردد.
پس از مدتی، قابها با مواد جامد پر میشوند، پمپ تغذیه دوغاب خاموش میشود و فیلترپرس آماده باز شدن است. اکنون هر قاب باید حاوی کیک فیلتر باشد که نتیجه نهایی تشکیل مواد جامد روی پارچههای فیلتر است. کیکهای فیلتر سپس با استفاده از یک کاردک از چارچوبها خراشیده میشوند و در حالت ایده آل در یک قیف و محفظه آماده شده در زیر دستگاه پرس جهت در برگرفتن کیک قرار میگیرند.
مزایای طراحی قاب و صفحه
مزایای اصلی فیلترپرسهای قاب و صفحهای، توانایی تعویض سریع پارچههای فیلتر و همچنین توانایی استفاده از طیف وسیع تری از مواد برای محیط فیلتر است که اغلب برای کاربردهای مختلف فیلتراسیون استفاده میشود.
فیلترپرسهای قاب و صفحه ای برای پروژههایی که ناحیه فیلتراسیون مهمتر از حجم است مناسب هستند. به همین دلیل است که صفحات و قابها بیشترین اهمیت خود را در کاربردهای پولیشینگ (برخلاف پروژههای آبگیری) دارند، جایی که غلظت مواد جامد خوراک اغلب کمتر از 1% وزنی است.
معایب فیلترپرسهای قاب و صفحه
یکی از معایب طراحی قاب و صفحه پتانسیل ایجاد فشار ناهموار بین قابها است که میتواند منجر به آسیب صفحه شود. این موضوع از این واقعیت ناشی میشود که قاب از طریق یک دهانه کوچک در گوشه تغذیه میشود که میتواند منجر به انسداد شود. این گرفتگی میتواند باعث پر شدن یک فریم شود در حالی که فریم بعدی خالی بماند.
یکی دیگر از معایب احتمال نشتی است. صفحات مورد استفاده در فیلتر پرسهای قاب و صفحه بدون واشر هستند که به آنها اجازه میدهد تا مایع را تحت فشار خارج کنند. این نوع فیلتر پرس معمولاً بر روی یک سکوی برجسته نصب میشود یا روی یک گودال قرار میگیرد که در آن مایعات نشتی را میتوان راحت تر جمع آوری کرد.
انواع فیلتر پرس
در ادامه به معرفی انواع فیلترهای فشاری به لحاظ اتوماتیک و غیر اتوماتیک بودن میپردازیم. در این راستا یک دسته بندی ایجاد شده است که مهمترین نوع دسته بندی برای معرفی این سیستم ها می باشد.
فیلتر پرس دستی
فیلتر پرس نوع دستی همیشه برای ظرفیتهای کوچک استفاده میشود. این نوع فیلتر فشاری بدون برق و سیستم هیدرولیک میباشند و بسیار آسان کار میکند.
ویژگیهای فیلتر پرسهای دستی
- عملکرد آسان، حتی میتواند بدون هیچ گونه دستورالعمل تنظیم شود.
- بدون هیچگونه عیب یابی، بدون هیچ گونه سیستم برق و هیدرولیک.
- اندازه کوچک با مساحت بسیار کوچک اشغال شده.
- میتواند برای آزمایش فیلتراسیون هدف استفاده شود.
- ابعاد صفحات فیلترپرس دستی: 10*10 -20*20 -40*40 و 60*60 سانتیمتر
- قیمت نسبتا مناسب
فیلتر پرس هیدرولیک
تا اینجا متوجه شدیم، فیلتر پرس یکی از تجهیزات محبوب و رایج در آبگیری و تصفیه خانهها میباشد. همچنین دانستیم به طور کلی، فیلترهای فشاری دارای دو روش بسته شدن است: بسته شدن دستی و بسته شدن هیدرولیکی. در پاراگراف قبلی در مورد نوع دستی صحبت کرده و الان نوبت دستگاه هیدرولیکی است.
فیلتر پرس هیدرولیک، به فیلترهایی اشاره دارد که صفحات توسط فشار پمپ هیدرولیک بسته شده و کیکها را به صورت دستی یا اتوماتیک تخلیه میشوند. سیستم بسته شدن هیدرولیک به دلیل نیروی فشاری بالا و توزیع یکنواخت این فشار به همه قسمتهای صفحات، بهترین روش نسبت به سایرین است. بنابراین همه دستگاههای بزرگ از نوع هیدرولیک هستند.
ویژگی های فیلتر پرسهای هیدرولیک
این دستگاهها دارای مزایایی مانند: عملکرد آسان، کار پایدار، بهترین عملکرد فشردن و نگه داشتن فشار خودکار و… میباشد.
فیلتر پرسهای هیدرولیک، میتوانند در ابعاد مختلف از آزمایشگاهی تا بزرگترین دستگاه طراحی و تولید شوند. فیلترهای فشاری هیدرولیک جزو رایجترین فیلترپرسهای موجود در بازار میباشند.
قطعات فیلتر فشاری هیدرولیک
ایستگاه هیدرولیک این دستگاهها عمدتا شامل قطعات زیر است: سیلندر، موتور، پمپ روغن، شیر تخلیه، شیر مبادله مغناطیسی، فشارسنج، مخزن روغن و شیلنگ روغن. برای سیستمهای هیدرولیک، مهمترین عنصر ولووهای هیدرولیک هستند که وظیفه آنها کنترل مسیر روغن است. از آنجایی که این نوع سیستم کاملا وابسه به روغن هستند، در ادامه نکاتی را در مورد آن ارائه کرده ایم.
روغن فیلتر پرس هیدرولیک
بهتر است روغن هیدرولیک معمولا به صورت سالیانه بعد از دو هزار ساعت کاری تعویض شود. شاید بتوان عملکرد فیلترهای فشاری هیدرولیک را بصورت خلاصه بدین صورت تبیین نمود:
هنگامی که فیلتر پرس هیدرولیک کار میکند، روغن را به داخل سیلندر پمپ میکند تا جلوتر حرکت کند. با این کار صفحات فیلتر فشاری بسته میشوند. سپس، تحت کنترل فشارسنج، فشار را در محدودهای نگه میدارد تا حفظ فشار انجام شود. پس از پایان فیلتر، روغن به مخزن روغن برمیگردد و سیلندر برای باز شدن صفحات، به عقب کشیده میشود.
مشخصات فیلترفشاریهای هیدرولیکی
از رایجترین مشخصات فیلترپرسهای هیدرولیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بسته شدن صفحه فیلتر پرس توسط پمپ هیدرولیک بسته شده روی دستگاه، انجام میشود
- عملکرد آب بندی بالاتری نسبت به فیلترهای فشاری دستی دارد
- به دلیل فشار یکنواخت وارد شده به صفحات در هنگام بسته شده و آبگیری، میران ابگیری با کیفیت بالاتری انجام میشود
- در دستگاههای هیدرولیک تخلیه کیک میتواند به دو صورت دستی یا اتوماتیک (رباتیک) انجام شود.
- صفحات فیلتر میتوانند انواع مختلفی (چمبری یا ممبرانی) برای برآوردن تقاضای کارفر باشند.
- صرفه جویی در هزینه و عمل
فیلترپرس اتوماتیک یا رباتیک
فیلتر پرسهای تمام اتوماتیک به طور خاص برای کاربردهایی طراحی شده اند که در آنها عملکرد مداوم و زمان چرخه سریع ضروری و بسیار مهم است. به عبارت دیگر می توان گفت سیستم های رباتیک در صنایعی که زمان و تایم بندی عملکرد سازمان مهم باشد، مورد استفاده قرار می گیرند.
ویژگیهای فیلتر فشاری اتوماتیک
- در این فیلترها تخلیه کیک کاملا اتوماتیک انجام میشود
- کاهش زمان فیلتراسیون
- افزایش ظرفیت فیلتراسیون در هر شیفت کاری (به دلیل کاهش زمانهای بین مراحل)
- کاهش وابستگی به نیروی انسانی
- مقرون بصرفه به دلیل اجرای کامل اتوماتیک و کاهش وابستگی به اپراتور
- توانایی تولید این دستگاه در ابعاد بزرگ به دلیل اتوماتیک بودن روند فیلتراسیون
- امکان اضافه کردن سیستم ویبره جهت تخلیه کیک با دقت بیشتر
فیلتر پرسهای تولید شده برای معادن، تصفیه خانههای بزرگ فاضلاب و برخی صنایع دیگر، باید به طور مداوم در محیطهای سخت کار کنند. این دستگاههای معمولا بصورت اتوماتیک طراحی و تولید میشوند.
ظرفیت فیلترپرس
فیلترپرسها، متناسب با نوع و ظرفیت محلول ورودی، میزان کیک جامد، ساعات کارکرد دستگاه میتواند در ابعاد مختلف طراحی و تولید گردد. برای خرید با بیشترین کارایی برای صنایع مختلف و به صرفهترین دستگاه میتوانید با کارشناسان این شرکت تماس بگیرید.
همچنین برای راحتی در محاسبات، طراحی و خرید، مشخصات دستگاههای فیلترپرس تولیدی شرکت پارساب در جدول زیر قابل مشاهده میباشد.
فیلتر فشاری چمبری و ممبرانی
فیلتر پرس دستگاهی برای جداسازی لجن، دوغاب یا مایعات حاوی مواد جامد به ذرات جامد “کیک” و مایع “فیلتریت” است. دستگاه فیلتر پرس به طور گستردهای در تصفیه ضایعات و محصولات جانبی در صنایع غذایی، شیمیایی، معدن و داروسازی مورد استفاده قرار میگیرد. کیک و فیلتراسیون را میتوان مجدداً در فرایند بازیافت، برای پردازش بیشتر استفاده کرد و یا دور ریخت.
این سیستم دارای دو نوع مهم از دسته بندی می باشد که در ادامه آن ها را نیز مورد بررسی قرار داده ایم.
فیلترپرس چمبری
فیلتر پرس پمبری رایجترین نوع فیلتر پرس است که از صفحات فیلتر چمبری استفاده میشود. فیلترینگ در فضایی که بین دو صفحه مجاور ایجاد شده است اتفاق میافتد. حجم فیلتر بستگی به عمق محفظه دارد. صفحات محفظه عموماً از پلی پروپیلن با مقاومت بالا ساخته شدهاند و عملکرد بالایی دارند. فیلتر پرسهای چمبری در مواردی مورد استفاده قرار میگیرند که فرآیند فقط نیاز به جداسازی مکانیکی دوغاب داشته باشد و نیازی به رطوبت کم لجن نداشته باشد. به عنوان مثال میتوان فیلتر لجن فاضلاب، زبالههای آبکاری پس از خنثی سازی و سرامیک سازی را نام برد.
مزایای فیلتر پرس چمبری
فیلتر پرس چمبری علاوه بر طراحی ساده و مقرون بصرفه، فیلتر پرس قدرتمند و قابل اعتمادی است. این نوع فیلترهای فشاری برای هر نوع سوسپانسیون (به عنوان مثال معدن، صنایع شیمیایی یا داروسازی) قابل استفاده میباشد.
تجهیزات فیلتر پرسهای چمبری بسته به نیاز کارفرما میتوانند ارتقاء یابند. بطور مثال این دستگاهها میتوانند دستی یا هیدرولیک یا اوماتیک، مدار باز یا بسته، دارای سیستم ویبراتور یا کارواش و… باشند.
موارد استفاده از فیلتر پرسهای چمبری
-
فیلتراسیون انواع روغن
فرآیندهای فیلتراسیون روغن خوراکی یا روغن معدنی انواع متداولی هستند. در فرآیند فیلترینگ روغن صنعتی، پس از افزایش دمای روغن، خاک رس به نمونه روغن اضافه شده و مخلوط میشود. این مایع مخلوط شده با روغن و خاک رس به دستگاه پرس فیلتر که دارای قاب و صفحه و پارچههای اغلب از جنس کتان هست، پمپ میشود. پس از این فرآیند تصفیه، روغن فیلتر شده از دستگاه خارج میشود، سپس کیک آبگیری شده از صفحات فیلتر پرس خارج میشود.
-
فیلتراسیون اسید
تمام سطوح فیلتر پرس در ارتباط با مواد اسیدی، مانند صفحات و لوله کشیها برای مقاومت در برابر اسیدیته با فولاد ضد زنگ استنلس استیل 316 یا پلی پروپین پوشانده شده است. لوله کشی را میتوان با لولههای پلی اتیلن یا فولاد ضد زنگ انجام داد.
- آبگیری صنایع شیمیایی
- آبگیری صنعت الکترونیک
- تصفیه زبالههای پر خطر
- بازیابی نفت و پتروشیمی
- استفاده بمنظور تصفیه فاضلاب
- بازیابی فلزات سنگین از تولیدات
- صنایع غذایی مانند انواع آب میوهها و…
- دوغاب مخمر
- رواناب معادن و تولید سرامیک
فیلترپرس ممبرانی
فیلتر پرسهای ممبرانی یا غشایی چرخه فیلتراسیون را کاهش میدهند تا شستشو و خشک شدن بسیار موثر رسوب را بدون تخلیه آن از فیلتر فشاری انجام دهند تا رطوبت کمی از لجن حاصل شود. فرایند تصفیه در فیلتر پرس ممبرانی مشابه چمبری است.
اما تفاوت اساسی در این واقعیت است که هنگام پر کردن محفظهها با رسوب، بلافاصله تخلیه نمیشود و بیشتر تحت فشار سیال در زیر غشاء قرار میگیرد. این امکان آب گیری مجدد از کیک به واسطه نوع صفحات ممبرانی انجام میشود. استفاده از ممبرانها برای فشار مکانیکی کیک جامد میتواند زمان یک چرخه را به میزان قابل توجهی کاهش داده و عملکرد روزانه فیلتر پرس را افزایش دهد.
در فیلتر پرسهای ممبرانی عملیات آبگیری مجدد از کیک به وسیله فشار هوا یا آب در زیر غشاء تأمین میشود
مزایای استفاده از فیلترپرسهای ممبرانی
- افزایش عملکرد فیلترینگ
- کاهش اضافی رطوبت به دلیل فشار مضاعف صفحات
- مصرف مایعات و هوا برای خشک کردن در مقایسه با فیلترپرس چمبری کاهش مییابد
شهرهای مهم در ارائه خدمات فیلترهای فشاری
فیلتر پرس زنجان: یکی از شهرهایی که در زمینه تولید و ساخت فیلتر پرس بسیار پیشرفت نموده است زنجان میباشد. زنجان بعنوان استانی مرکزی که دارای دسترسی راحتی به تمام شهرهای کشور میباشد مورد توجه تمامی خریداران فیلترپرس قرار گرفته است.
فیلتر پرس مشهد: مشهد از نظر صنعتی و اقتصادی در رتبه دوم کشور قرار دارد به طوریکه دومین قطب تولید خودرو و به تبع کارخانجات متعدد صنعتی میباشد، از این رو به صرفه است کارخانه سازنده فیلتر فشاری در مشهد مقیم باشد.
فیلتر پرس اصفهان: به دلیل وجود معادن زیاد در استان اصفهان مانند معادن سنگ و… اغلب سازندگان فیلتر پرس معادن در این شهر مستقر هستند
پارچه فیلتر پرس
از پارچههای فیلتر برای جدا کردن قسمتهای جامد و مایع دوغاب پس از پمپاژ به فضاهای خالی بین صفحات فیلتر استفاده میشود.
در ابتدا، برخی از کوچکترین ذرات دوغاب از توری پارچه فیلتر عبور میکنند تا اینکه یک لایه جامدات آبگیری شده روی سطح پارچه جمع شود. مواد جامد انباشته شده سپس شروع به فیلتر کردن مواد دوغاب اضافی میکنند و تقریباً تمام ذرات جامد را گرفته و اجازه میدهند فقط مایع شفاف (فیلتراسیون) از پارچههای فیلتر عبور کند.
راهنمای انتخاب پارچه فیلترفشاری
انتخاب پارچه فیلتر پرس یکی از متغیرهای کلیدی در بهینه سازی هر برنامه فیلتراسیون مایع است. یکی از عوامل تاثیر گذار بر عملکرد فیلترهای فشاری در صنایع مختلف، انواع پارچههای فیلتر میباشد. انواع اصلی پارچههای فیلتر پرس با توجه به مواد اولیه شامل سه دسته زیر میباشد
- پلی پروپیلن
- پنبه یا کتان
- پلی استر
- پلی آمیدها (نایلونها)
ملاحظات مهم در انتخاب پارچه فیلتر شامل مقاومت آن در برابر گرفتگی، سهولت تخلیه کیک، مقاومت شیمیایی، مقاومت حرارتی، مقاومت در برابر سایش، احتباس ذرات و موارد دیگر است. شما می توانید برای انجام یک مقایسه ساده از عکس پایین استفاده کنید. در جدول زیر مختصری از ویژگیهای این نوع پارچهها بیان شده است:
هنگامی که کیکها در انتهای چرخه آبگیری از فیلتر پرس تخلیه میشوند، سایشی نیز روی سطح پارچه ایجاد میشود. این نوع سایش بستگی زیادی به ویژگیهای سایشی مواد کیک و مقاومت در برابر سایش مواد پارچهای دارد. پیش بینی چرخه زندگی معمولی پارچه برای هرگونه کاربرد فیلتر پرس دشوار است، اما یک پارچه با کیفیت خوب باید صدها یا هزاران چرخه دوام بیاورد.
ناگزیر، در هر چرخه فیلتراسیون، مقدار کمی ذرات دوغاب در مش پارچه فیلتر جاسازی میشود. با تکمیل چرخههای تصفیه بیشتر، ذرات دوغاب در توری پارچهای قرار میگیرند و سرعت فیلتراسیون دوغاب را مهار کرده و زمان چرخه فیلتراسیون را طولانی میکند.
زمانی که یک پارچه فیلتر مناسب برای نوع کاربرد انتخاب شده باشد، این گرفتگی پارچهها در مدت زمان طولانی رخ میدهد.
برای دستیابی به حداکثر عمر پارچه و راندمان بالای فیلتراسیون، پارچههای فیلتر باید به صورت دورهای بازرسی و تمیز شوند، اما در نهایت به دلیل فرسودگی نیاز به تعویض دارند. حداقل، پارچههای فیلتر باید به طور هفتگی با آب تمیز شسته شوند تا تجمع اضافی از سطوح پارچه حذف شود.
در برخی از کاربردهای شدید، ممکن است لازم باشد پارچههای فیلتر را پس از هر چرخه فیلتراسیون تمیز کنید تا کارایی فیلتراسیون خوب و عمر پارچه حفظ شود.
اگر فیلتر پرس برای مدت زمان طولانی (چند روز یا بیشتر) خاموش شده باشد، پارچهها باید کاملاً تمیز شوند تا از خشک شدن تجمع مواد روی سطح پارچه جلوگیری شود. پس از خشک شدن، حذف آلودگی بسیار دشوارتر میشود و سایش پارچه را تسریع میکند.
هنگامی که یک سوراخ کوچک روی سطح پارچه ایجاد میشود، دوغاب به سرعت از پارچه در آن ناحیه عبور میکند و باعث آسیب بیشتر به پارچه و آسیب احتمالی به سطح صفحه فیلتر پرس میشود. پارچههای فیلتر باید هفتهای یکبار از نظر پارگی یا چین خوردگی بررسی شوند. هر زمان که سوراخ پارچهای پیدا شد، باید بلافاصله تعمیر یا تعویض شود تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود.
شستن پارچههای فیلتر
درصورتی که پارچه فیلتر پس از چند دوره (مسدود شدن منافذ توسط ذرات کوچک) بیش از حد کثیف باشد، که در صورت تحقق این امر موارد زیر به صورت کامل قابل درک است:
- زمان چرخه طولانی شود
- کیک فیلتر چسبناک تر است (معمولاً به این معنی است که خیلی مرطوب است)
- فشار خیلی سریع افزایش مییابد
اگر شما نیز این عوامل و علائم را در سیستم فیلتر پرس خود مشاهده می کنید پس پارچه فیلتر باید شسته شود.
قیمت فیلتر پرس
فیلترپرس مانند سایر دستگاههای صنعتی از چندین قطعه و تجهیز اعم از شاسی، پمپها، صفحات، تابلو برق و لوازم برقی، پارچهها و… تشکیل شده شده است؛ پر واضح هست برند و کیفیت این تجهیزات تاثیر مستقیمی بر قیمت نهایی دستگاه فیلترپرس خواهد گذاشت. از این رو تصمیم گرفتیم در این مطلب توضیح مختصری بر عوامل تاثیر گذار بر قیمت دستگاه فیلترپرس را بررسی کنیم.
قطعات تاثیرگذار در قیمت فیلتر پرس
در موضوع قیمت گذاری فیلترها و یا هرسیستم های دیگری دو نوع عامل تاثیر گذار است. یکی از این عوامل قطعات استفاده شده در این سیستم می باشد. عامل دیگر تاثیرگذار در قیمت پارامترهای انتخاب قطعات می باشد. برای مثال در این سیستم حجم دستگاه یکی از پارامترهای تعیین کننده قیمت و شاسی دستگاه یکی از قطعات تعیین کننده قیمت محسوب می شوند. در بخش انتهایی به این دو مورد مهم خواهیم پرداخت.
شاسی
دستگاههای فیلترپرس عموما در سایزهای با صفحات 20*20، 40*40، 60*60، 80*80، 100*100، 120*120 و 150*150 سانتیمتر تولید میشود. شاسی، بازوییها و… دستگاه فیلتر پرس تاثیر بسیار زیادی بر قیمت دستگاهها دارد. دستگاهها عموما از شاسی آهن یا استیل یا آهن با روکش استیل ساخته میشود. وزن دستگاه، کیفیت مونتاژ و همچنین تو پر و تو خالی بودن قطعات و بازوییها تاثیر بسزایی در قیمت خواهد گذاشت.
صفحات
صفحات دستگاه فیلتر پرس بسته به نوع دوغاب ورودی به آن تعیین میگردد ولی عموما از جنس پلی پروپیلن، چدن، پلی اتیلن، پلی آمید، استیل و… ساخته میشود. هر یک از این انواع صفحات متناسب با مواد اولیه آنها (برند، کیفیت، کشور محل تولید و…) در قیمت نهایی دستگاهای فیلترپرس تاثیر خواهد گذاشت.
راهنمای انتخاب تعداد صفحات
در دستگاهای فیلترپرس متناسب با سایز و ابعاد شاسی، به تعداد مشخصی صفحه روی آنها قرار میگیرد. بدیهی است قرار دادن صفحات بیش از حد، دستگاهها را از حالت استاندارد خارج میکند. در زیر ماکزیمم تعداد صفحات را برای هر شاسی ارایه میدهیم:
- شاسی سایز 20*20 سانتیمتر: 15-10 صفحه
- شاسی سایز 40*40 سانتیمتر: 25-20 صفحه
- شاسی سایز 60*60 سانتیمتر: 40-35 صفحه
- شاسی سایز 80*80 سانتیمتر: 70-65 صفحه
- شاسی سایز 100*100 سانتیمتر: 80-75 صفحه
- شاسی سایز 120*120 سانتیمتر: 85-80 صفحه
- شاسی سایز 150*150 سانتیمتر: 90-85 صفحه
سیستم هیدرولیک
سیستم بسته شدن صفحات دستگاههای فیلترپرس به صورت دستی یا هیدرولیک میباشد. تجهیزات هیدرولیک مانند پمپ، مخزن، تغییرات شاسی و… میتواند برای هر دستگاه متناسب با سایز آن اختلاف قیمتی ایجاد کند.
تابلو برق و لوازم برقی
برای هر دستگاهی که با برق کار میکند، مهترین قسمت آن دستگاه برند و لیست تجهیزات برقی آن است. یک فیلترپرس میتواند با یک کلید قطع وصل کار کند یا با یک سیستم PLC برنامه ریزی شود. پیشنهاد میشود زمان خرید دستگاههای فیلترپرس لیست تجهیزات برقی و لوازم استفاده شده در تابلو برق آن را از فروشنده بخواهید و اطمینان حاصل کنید که از برندهای معتبر در این قسمت دستگاه شما استفاده شده است.
پارچهها
پارچههای فیلترپرس با توجه به نوع دوغاب میتوانددر انواع جنسهای پلی اتیلن، پلی پروپیلن، کتان، برزنت و… روی دستگاهها بسته شود. هر کدام از این پارچههای بسته به کیفیت تولید پارچه، نوع دوخت، ایرانی با وارداتی بودن آن اختلاف قیمت زیادی ایجاد کند. پیشنهاد میشود برای انتخاب پارچه مناسب حتما با سازنده دستگاه مشورت کنید یا اگر محصول جدیدی را فیلتر میکنید قبل از خرید پارچه، نمونه دوغاب را ارسال نمایید تا با انواع پارچهها آزمایش شود.
پمپ
انواع پمپهای رایج در دستگاههای فیلتر پرس جهت ورود دوغاب به دستگاه، شامل پمپهای سانتریفیوژی، دیافراگمی، پرهای، دندهای و… میباشد که با توجه به نوع دوغاب، غلظت آن، دمای محلول، PH آن و… برای فیلترپرس انتخاب میشود. هر کدام از این پمپها متناسب با سایز دستگاه، دبی محلول، میزان فشار و… قیمتهای متفاوتی دارند که به دلیل تنوع زیاد پمپها و سایز آن ها و همپنین با توجه به عدم ثبات قیمت ها، متاسفانه ارایه لیست قیمت برای آنها غیر ممکن میباشد
نوع سیستم تخلیه
دستگاهها از لحاظ تخلیه کیک میتواند به صورت دستی، جک بلند و استفاده از زنجیر و یا سیستم رباتیک و PLC ساخته شود که هر کدام از این موارد متناسب با سایز دستگاه پیشنهاد میشود. این سیستمهای تخلیه تاثیر بسزایی در قیمتهایی دستگاهها خواهد گذاشت.
با توجه به مطالب گفته شده در بالا قابل درک است که ارایه لیست قیمت دقیق با کلیه پارامترهای مذکور امکان پذیر نمیباشد و از محدوده قیمتی 20 میلیون تومان تا چندین میلیارد متغیر میباشد.
همانطور که در بالا ذکر شده است فیلترپرسها با توجه به نیاز کاربر، بطور اختصاصی طراحی و تولید میشود و با توجه به نوع فیلتر پرس و آپشنهای اضافه شده میتوانند قیمتهای متفاوای داشته باشند.
پارامترهای تاثیرگذار در قیمت فیلترپرس
در زیر چند پارامتر تاثیر گذار در قیمت دستگاههای فیلتر پرس بیان شده است:
- انواع مختلف فیلتر فشاری: دستی، هیدرولیک و اتوماتیک
- انواع جنس صفحات: پلی پروپیلن، پلی آمید، چدنی، استیل و…
- نوع صفحات: چمبری یا ممبرنی
- ابعاد صفحات (از 20 سانتیمتر تا 200 سانتیمتر)
- تعداد صفحات (برای هر سایز صفحه تعداد صفحات محدود میباشد)
- لوازم برقی و هیدرولیکی دستگاه
- لوازم جانبی دستگاه (لندر، سینی قطره گیر، کاردک، پارچه و…)
- آپشنهای دستگاه (سیستم ویبره، سیستم کارواش، PLC و…)
لطفا برای کسب قیمت دقیق فیلترهای فشاری، با کارشناسان شرکت پارساب تماس بگیرید.
جمع بندی
فیلترهای فشاری با هدف جداسازی دوغاب به دو بخش مختلف یعنی مایع و جامد طراحی شدند. این طراحی در ابتدا توسط انگلستان صورت گرفته و رفته رفته دچار تغییرات اساسی شد. در این تغییرات یک اصل اساسی هیچگاه تغییر نکرد. این اصل ساسی همان اعمال فشار می باشد. خود نحوه اعمال فشار سبب ایجاد یک دستی بندی فوق العاده برای سهولت انتخاب سیستم ایجاد کرد، اتوماتیک، دستی.
در حجم های پایین سیستم های دستی بسیار راحت و مقرون به صرفه هستند و حالت عکس موضوع نیز صادق می باشد. هر دو عضو این دسته بندی شامل پارامترهای مهمی برای انتخاب دارند. در این میان برخی از قسمت دستگاه در هر دو نوع دستی و اتوماتیک یکسان است. از طرفی تمامی صنایع به دستگاه های فیلتر فشاری نیاز دارند، فلذا بهتر است برای مشاوره و خرید این دستگاه حتما با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
محصول پر فروش: فیلتر شنی